Hoće li bh. ‘put iz pakla’ postati prošlost?

Vijesti 08. jun 202420:39 0 komentara
N1

Put iz pakla uskoro bi mogao biti prošlost. Najavljena je obnova ceste ka Šćepan polju. Putnici se nadaju kako će jedna od najlošijih cesta, nakon četiri desetljeća, biti sigurna za vožnju.

Najgori put u državi, za neke i na Balkanu.

Iz Sarajeva prema Foči, nije sjajno, ali je raj za oči, ali i za gume, u odnosu na ono što slijedi na lokaciji Hum – Šćepan polje.

Kada krenete iz pravca Foče, nemate utisak da se vozite prema glavnom gradu Crne Gore, zbog čega mnogi putnici biraju alternativni pravac preko Tjentišta. No, onima koji odluče da ipak krenu ovom dionicom, preporučeno je da se naoružaju strpljenjem, ali i hrabrošću.

Uzak, krivudav, jednom riječju, sve samo ne put koji spaja dvije države. Poseban izazov na pojedinim njegovim dijelovima je mimoići se sa automobilima, ili pak, motociklima iz suprotnog pravca.

Tokom obilaska ove rute, sve do granice, nije bilo saobraćajne gužve, frekventniji je tokom špica ljetne sezone. Ali, bez obzira na njegovo stanje, najhrabriji ga biraju, upravo, zbog najbliže kopnene udaljenosti između dva grada.

Cijelu priču donosi Tatjana Drljić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!