Hoće li BiH u EU do 2030? “Ne mora, 80% će nas iseliti u Njemačku”

Vijesti 06. okt 202110:26 > 11:02 3 komentara
N1

Na Facebook stranici N1 Bosna i Hercegovina građani su učestvovali u anketi i odgovorili na pitanje: Da li će BiH postati članica EU do 2030. godine?

Na samitu zemalja članica Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana, koji će dans biti održan Sloveniji, na Brdu kod Kranja između ostalog govoriće se i o proširenju EU.

Slovenija, koja  trenutno predsjedava Savjetom EU, u petak je predstavila ideju o brzom priključenju zemalja Zapadnog Balkana, uključujući i Bosnu i Hercegovinu.

Neke od članica taj su prijedlog pozdravile, a neke ga ocijenile potpuno nerealnim.

Građani BiH, godinama slušaju različite predikcije domaćih i međunarodnih političara, a sudeći prema komentarima u anketi nisu optimistični po pitanju ulaska BiH u europsku porodicu. n

“Ni za 3000 godina neće uči u Evropusku Uniju jer Evropi odgovaraju šovinisti i nacionalisti na vlasti u Bosni i Hercegovini svijet je napravio protektorat bućkuriš od države koja ima 250 nehljeba ministara i 10 vlada” stoji u jednom od kometara.

Pa i ne mora, jer do 2030. će 80% bosanskih državljana preseliti u Njemačku i ostale evropske zemlje“, napisao je čitatelj.

Ukoliko želite i vi možete dati svoj komentaru u našoj anketi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare