Hoće li Milorad Dodik prisustvovati vježbi na Manjači?

Vijesti 20. maj 202113:16 > 13:19 13 komentara
Milorad Dodik (REUTERS/Dado Ruvic)

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine dobilo je poziv da u subotu na poligonu Manjača prisustvuje vojnoj vježbi "Brzi odgovor 21", koju realizuju američke vojne i Oružane snage Bosne i Hercegovine.

Pored članova Predsjedništva, pozvani su i Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministar odbrane Sifet Podžić, te visoki zvaničnici američke ambasade i predstavnici USAEUCOM.

Na vježbi, u danu za visoke zvanice 22.maja u subotu biće prikazana zajednička vojna saradnja SAD i BIH, uz elemente podrške iz zraka.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je da će u subotu prisustvovati vojnoj vježbi “Brzi odgovor 21”.

Prisustvo srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika neizvijesno je. Upitan da prokomentariše vježbu, ali i prisustvo Dodika, ambasador Erik Nelson rekao je u Banjaluci:

“Nadam se da će članovi Predsjedništva BiH biti prisutni u subotu na Mannjači. Ovo je izvanredna prilika, ova vježba da još jednom pokažemo koliko je važno naše partnerstvo. Sa političkim liderima u Banjaluci danas ću radzgovarati o izazovima sa kojima se suočavaju RS i BIH, 2021.je godina mogućnosti, prilika za BiH, kada je vrijeme da se provedu sve važne reforme, od onih u oblasti zakona, do privrede, bitno i da se posvetimo borbi potiv korupcije…Izborna reforma. Reforme su teške, ali i moguće. Za provođenje je potreban dijalog i kompromis, da se se fokusirammo na njihoviu provedbu, a ne na ometanje, poput priče o mirnom razlazu. Nešto što nas odvlači od svakodnevnih problema, na šta moramo biti fokusirani kako bismo ljudima u ovoj zemlji omogućili bolji život, popravili standard, te da otvorimo nova radna mjesta.”

Inače, ambasador SAD danas je u posjeti Banjaluci, a prisustvovao je maloj dječijoj priredbi u vrtiću Prvi koraci, objektu koji je obnovljen sredstvima koja je obezbijedila ambasada SAD. Radi se o donaciji koja je usmjerena na energetsku efikasnost, a u radovima su pomogli pripadnici Oružanih snaga BIH, što je značajno zbog vojno-civilne saradnje.

Nelson će se između ostalog sastati i sa više političara, zvanično je najavljen susret sa predsjednikom NSRS Nedjeljkom Čubrilovićem, te gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem.

Ambasador SAD sutra je u posjeti Prijedoru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare