Hoće li namirnice u RS po uzoru na Srbiju biti jeftinije? Tamošnji ministar kaže da ga nije sramota jesti parizer

Vijesti 19. sep 202310:08 0 komentara

Dok se još uvijek nižu reakcije na potez predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da snimi video u kojem “jede parizer” i najavljuje jeftinije cijene za prehrambene proizvode, najavljuje se snižavanje cijena osnovnih potrepština i u jednom dijelu Bosne i Hercegovine – entitetu Republika Srpska. Da li će i za koliko pojeftiniti domaći proizvodi, za “Novi dan” govorio je ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić.

Šulić kaže da su razgovori kako sa proizvođačima tako i trgovačkim lancima u toku odnosno da da svako u svom segmentu za određene proizvode ukine marže.

“Mi smo imali razgovore sa predstavnicima mesne industrije koji proizvode određene proizvode u RS i ono što me raduje da su oni među prvima se javili”, objasnio je Šulić.

Također, naveo je koliko će to utjecati na cijenu odnosno kada dođe do ukidanja marži kako proizvođača tako i trgovca za te prozivode.

“Možemo očekivati pojeftinjenje od 20-30 posto”, najavio je Šulić.

N1

Da li Šulić jede parizer?

Mnogi se pitaju da li će onda kada dođe do pojeftinjenja proizvoda baš kao i u Srbiji politički zvaničnici te iste proizvode degustirati na TV.

“Ja jedem parizer i van programa uživo, dijete sam iz radničke porodice i nije me sramota da jedem parizer niti neku drugu mesnu prerađevinu”, kazao je Šulić.

Stanje u Trebinju

U Trebinju je, navodi Šulić, došlo do porasta turističkih posjeta, ali i pada za 50 posto u ugostiteljskim objektima jer tu tamo podignute cijene.

“Što se tiče cijena usluga u ugostiteljstvu najveći problem tu imamo u Trebinju a to im se odrazilo na promet”, kazao je Šulić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!