Hoće li prvi ozbiljan snijeg iznenaditi vozače i službe, ili je sve spremno?

Vijesti 12. jan 202306:45 1 komentar
N1

Snijeg je pao, nije neka količina ali bit će. Kad bude - treba da budu i čiste saobraćajnice.

Snijeg je počeo da pada. U noći sa utorka na srijedu, prvi ove zime, ali ne i toliki da stvori probleme građanima. Iako smo navikli da se u ovo vrijeme zadrži i na cestama, to sada nije slučaj, ali je važno da li su zimske službe spremne na brzu reakciju, ako do toga dođe. Provjerili smo.

“Aktivnosti naše, sinoć su bile upravo na one rubne dijelove koji su hipsometrijski nešto visočiji u odnosu na same urbane prostore, gdje je mjestimično visina snijega iznosila i do 7cm. Sa 13 vozila aktivno su obavljali zadatke obzirom da upravo na tim hipsometrijski visočijim dijelovima snijeg još uvijek intenzivnije pada. Tako da moramo trenutno popravljati situaciju, onu koju smo sinoć završili. Obzirom da se u narednim danima najavljuju niske temperature, moraćemo shodno tim temperaturama djelovati na terenu i vršiti preventivno posipanje saobraćajnica, kako bi spriječili bilo kakvu pojavu nastanka poledice”, saopšitio nam je portparol KJKP Rad Sarajevo Mirza Ramić.

Prije samog početka zimske sezone komunalno preduzeće provjerava stanje pokretnih dijelova za specijalizovana vozila, te nabavlja potrebnu količinu soli, koje im, kako kažu, ne nedostaje. A da li i vozači razmišljaju unaprijed i imaju li potrebnu zimsku opremu?

Više u prilogu Nataše Kerezović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare