Hrvatski Caritas prikupio još 160.000,00 eura pomoći za stradale u poplavama u BiH

Vijesti 23. okt 202408:19 0 komentara
N1

Hrvatski Caritas nastavlja prikupljati donacije za pomoć stanovništvu pogođenom poplavama u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujući velikodušnosti brojnih građana, Hrvatski je Caritas prikupio i uputio još 160.000,00 € za pomoć potrebitima, priopćio je Hrvatski Caritas.

U katastrofalnim poplavama koje su tijekom 4. i 5. listopada 2024. pogodile BiH u kratkom je vremenu izgubljeno mnogo toga; dragocjeni životi, siguran i topao dom, namještaj, automobili, poljoprivredna mehanizacija, i druga materijalna dobra. Stoga je Hrvatski Caritas pokrenuo humanitarnu akciju kako bi neophodna pomoć što prije stigla pogođenom stanovništvu. Sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji biti će usmjerena za pomoć najugroženijim obiteljima i pojedincima i to putem distribucije neophodnih potrepština (hrane, vode i higijenskih potrepština), kroz nabavu osnovnih materijala za čišćenje i pumpi za vodu kako bi se sanirala nastala šteta te za obnovu kuća, navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, samo nekoliko dana nakon početka humanitarne akcije, Hrvatski je Caritas uputio 170.000,00 eura financijske pomoći za pomoć stanovništvu pogođenom poplavama, od čega je 100.000,00 eura iz Interventnog fonda Hrvatske biskupske konferencije, dok je preostalih 70.000,00 eura pristiglo od donacija građana.

Time je sveukupno dosad putem Hrvatskog Caritasa prikupljeno i upućeno 330.000,00 eura financijske pomoći. Humanitarnoj se akciji priključila i tvrtka Podravka d.d. doniranjem prehrambenih proizvoda (mesnih juha, keksa, dječje hrane, ajvara, džema, različitih pašteta, konzervirane hrane te tjestenine) koje je Hrvatski Caritas dostavio u Bosnu i Hercegovinu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!