Hulusić se oglasio: Zašto je smijenjen sa mjesta direktora Zavoda za izgradnju

Vijesti 05. maj 202108:26 0 komentara
N1

Mirza Hulusić, direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, smijenjen je sa ove pozicije. Kako se navodi u rješenju koje potpisuje premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, Hulusić je razriješen dužnosti direktora Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo "jer je utvrđeno da se u svom radnu nije pridržavao zakona, podzaksonskih akata, smjernica, zaključaka i drugih akata zakonodavne i izvršne vlasti".

“Istina je da me je Vlada KS razriješila dužnosti direktora Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo. Kao razlog su naveli između ostalog da nisam htio poštovati zakone i smjernice vlade bez ikakvog validnog obrazloženja koje zakone i koje smjernice. Molim prijatelje da razumiju da i ja znam onoliko koliko piše na ovom papiru – dakle ništa. Da prijateljima i javnosti dam kratko obrazloženje – smatrao sam neukusnim trgovati jedinim resursom koji Sarajevo ima a koji smo krvlju platili – prostor (imovinu i grunt) za račun politike i sitnih prizemnih politikantskih interesa i velikih oblakodera i tornjeva. Tu se razlikujem sa politikama i nikad na tome nećemo biti isti”, naveo je Hulusić.

Kako je naveo, sa politikama i političkim strankama je “razriješio već godinama u natrag”.

“Formalno (i napismeno) svakako već dugo nisam član niti jedne stranke, ali vi koji ostajete da se politikama bavite imate odgovornost kada upravljate resursom koji su ljudi životima branili – prostorom – da pazite šta potpisujete i u koje bescjenje prodajete taj resurs”, poruka je Hulusića.

Hulusić je na mjesto direktora imenovan 22. marta 2018. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!