Hurtić: Nabavljamo vozilo od 94.000 KM, ono od prijašnjeg ministra je “uhapšeno”

Vijesti 23. aug 202316:40 2 komentara
N1

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić kazao je, odgovarajući na pitanja novinara o nabavci vozila koju rši Vijeće ministara BiH, da njegovo ministarstvo nabavlja vozilo jer je ono od prijašnjeg ministra "uhapšeno".

Kazao je kako nabavlja vozilo u vrijednosti od 94.000 KM, a da ministri imaju pravo na vozilo u vrijednosti od 130.000 KM.

“Vozilo je je prijašnji ministar vozio je uhapšeno – predmet istrage i nalazi se u Tužilaštvu. Naručio sam vozilo, koje će biti ne znam, ali uštedio sam određena sredstva za službe. Auta su stara po 10-15 godina”, rekao je Hurtić.

Govoreći o napadima na povratnike, kazao je kako je to simptomatična stvar jer su se prijetenje/napadi dešavali u Janji, Bratuncu, Višegradu…

“Napadi se ne dešavaju u Doboju, Tesliću, Prijedoru, Srebrenici već gdje je mali broj povratnika. Ne ulazim etnički ko je to uradio. Imate i u Lukavcu gdje su povratnici srpske nacionalnosti, tražimo ženu 25 dana, nje nema. Pozivam MUP TK da organizuje press i pokažemo ozbiljnost. Svaki puta sam razgovarao s ministrom unutrašnjih poslova RS i jučer sam ga zvao kada saznao za slučaj dječaka 2009. godište. Pozvao sam ga da skupa odemo i pokažemo da sistem stoji uz povratnike i svakog čovjeka. Spreman sam otići na sva mjesta”, rekao je Hurtić.

Kazao je kako je saznao da nije bilo zapisnika o slučaju navodnog premlaćivanja 14-godišnjeg dječaka u PS Osmaci.

“Ali valjda imaju kamere u tim policijskim stanicama da se pokaže šta je bilo i da ne bude baš u tom momentu kamere nisu radile”, rekao je Hurtić.

Ispovijest oca i sina iz povratničkog mjesta kod Zvornika: MUP RS tukao Ajdina

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare