I Cvijanović koristila “diplomatski rječnik” protiv Turković

Vijesti 13. jan 202320:19 3 komentara
N1

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović, poput njenog stranačkog šefa Milorada Dodika, napala je državnu ministricu vanjskih poslova Biseru Turković optuživši je da priča "gluposti" o ruskim agenturama kako bi privukla pažnju stranaca i iskalila bijes što odlazi sa vlasti.

“Da je SDA u poziciji da formira Savjet ministara, ne bi Biseri Turković smetali ni Milorad Dodik ni Dragan Čović, iako je na opanjkavanje i seosko tračanje njih dvojice po inostranstvu potrošila dvije trećine svog mandata koji ističe za koji dan”, rekla je Cvijanović.

“Priča o ruskim agenturama i ostalim glupostima”, naglasila je Cvijanović, služi za privlačenje pažnje stranaca i iskaljivanje bijesa što odlazi sa vlasti.

Što se tiče njenog posla, rekla je Cvijanović, on je uvijek bio u funkciji SDA, a nikad u funkciji promovisanja multietničnosti i više je doprinosio sramoćenju nego koristi za Bosnu i Hercegovinu i sve njene narode.

“Ali, ta zloupotreba pozicije koju je obavljala na kraju se okrenula i protiv te iste SDA, jer, koliko čujem, i tamo gdje misli da je gradila neka partnerstva sad jedva čekaju da vide leđa i toj Biseri Turković i toj SDA”, ocijenila je potpredsjednica SNSD-a.

Ona je izrazila nadu da će u novom sazivu Savjeta ministara sjediti ljudi koji “neće zloupotrebljavati ni institucionalne resurse ni svoje pozicije da bi radili protiv onih koji pripadaju drugom narodu”.

“Kriti se iza nekih floskula kako neko kobajagi ruši suverenitet BiH, a drugi ga kobajagi brane, već je izlizana stvar”, navela je Cvijanović.

Ne može biti da je svečani defile u kojem učestvuju legalne policijske snage Republike Srpske bezbjednosna prijetnja, istakla je Cvijanović, a “vriska po Bužimu uz ratna obilježja” nije ili nesprovođenje neke odluke Ustavnog suda BiH u Republici Srpskoj je kao nepoštovanje ustavnog poretka, a more neizvršenih odluka tog istog suda u Federaciji BiH ili u kantonima je u redu.

“To su dvostruki aršini i koliko god neko mislio da su nekome od koristi, na kraju će se vratiti kao bumerang”, ocijenila je Cvijanović.

Podsjećamo, Dodik je danas sramno zaključio kako je svaka izjava Turković za šamara, a na njegovu izjavu ubrzo je odgovorila i sama državna ministrica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare