I dalje neizvjesno: Benjamina Karić ima 25 glasova više od Muamera Bandića u Novom Sarajevu

Vijesti 07. okt 202407:32 1 komentar
F.Z./N1 (Benjamina Karić)

Jučer su u Bosni i Hercegovini održani lokalni izbori. Nakon zatvaranja birališta, najeneizvjesnija utrka u glavnom gradu BiH bila je između kandidata za načelnika Općine Novo Sarajevo - Benjamine Karić (koalicija Trojka) i Muamera Bandića (SBiH). Iako je sinoć Karić proglasila pobjedu na pressu SDP-a, čini se da je ta trka i dalje neizvjesna.

Naime, prema najnovijim preliminarnim podacima Centralne izborne komisije BiH (CIK), obrađeno je 81,19 posto biračkih mjesta i prema njima Karić je osvojila 41,63 posto, tačnije, 8.755 glasova.

Odamh iza nje nalazi se Bandić s osvojenih 41,51 posto, tačnije, 8.730 glasova.

Preostala dva kandidata Nedžad Koldžo (Naprijed BiH!) i Afan Kalamujić (Platforma za progres), prema osvojenim procentima glasova nisu njihova prijetnja po osvojenje mandata.

Inače, tokom cijele izborne noći sve vrijeme je bila neizvjesna utrka između Karić i Bandića i razlika među glasovima nikada nije bila velika.

Važno je istaći i to da upravo zbog te neizvjesne utrke, iako je sinoć proglasila pobjedu, Karić nije djelovala previše sretno i osim toga dala je veoma kratku izjavu za medije.

Benjamina Karić proglasila pobjedu u Novom Sarajevu!

Planirano je da CIK danas u 9:00 sati iznese i nove preliminarne rezultate glasanja nakon čega bi ova situacija mogla biti jasnija.

Dosadašnje preliminarne rezultate CIK-a možete pronaći ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare