I SDS traži odgovore zbog imenovanja konzula u Panami, koji se sumnjiči za pranje novca za kartel Tito i Dino

Vijesti 13. maj 202412:01 0 komentara
SDS

Potpredsjednik SDS Ognjen Bodiroga zatražio je od člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović da pokrene proceduru za smjenu počasnog konzula BiH u Panami, Fatiha Kola, koji je, prema pisanju medija, na tu poziciju imenovan na njen prijedlog.

“Kakva smo to mi zemlja kada se na tako važne pozicije imenuju ljudi koje istražuje Tužilaštvo BiH zbog sumnje da su prali novac za narko kartel Tito i Dino!? Kako je moguće da gospođa Cvijanović i Predsjedništvo ne provjeri koga imenuju. Pozivamo gospođu Cvijanović da javno objasni da li je tačno da je Kola predložila za počasnog konzula na prijedlog ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staše Košarca”, kazao je Bodiroga.

Šokantno je, kaže on, da se imena najviših funkcionera u BiH dovode u vezu sa pripadnicima kartela i zato bi trebali imati institut vanrednih izbora.

“U svakoj normalnoj zemlji, prva vijest jutros bi bila da je ministar podnio ostavku jer se više puta viđao sa licem za koje postoji sumnja da je pripadnik kartela. Kakva je to privredna saradnja BiH i Paname, osim u polju narkotika, pa ministar spoljne trgovine ide u posjetu Kolu i predlaže ga za konzula”, pita Bodiroga i dodaje: “SDS poziva predsjedavajuću Savjeta ministara BiH Borjanu Krišto da pokrene inicijativu za smjenu Staše Košarca. Samo na taj način može sačuvati mrvicu kredibiliteta Savjeta ministara i pokazati da ovo nije Savjet ministara kartela. Imali smo priliku vidjeti u medijima stravičnu skaj prepisku u kojoj kartel ističe svoju namjeru da preuzme državu i ustoliči svoje ministre. Zato predsjedavajuća Savjeta ministara ima obavezu da otkloni sve sumnje da je njihov plan uspio. Ukoliko to ne uradi, SDS će podnijeti inicijativu za smjenu Košarca jer neko ko je imao bliske kontakte sa Kolom i svojim političkim uticajem mu omogućio diplomatski status ne može biti ministar niti uživati povjerenje građana.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!