Iako ima jedan od najskupljih teniskih terena plaćen milionskim iznosom, grad na Vrbasu ostaje bez tenisa ove godine: Na vratima katanac

Vijesti 15. jul 202421:31 1 komentar

Iako ima jedan od najskupljih teniskih terena plaćen milionskim iznosom, grad na Vrbasu ostaje bez tenisa ove godine. Nakon održanog teniskog turnira "Srpska open" Banjaluka ostaje bez dugogodišnjeg teniskog događaja - Banjaluka Open, odnosno ATP Čelendžera.

Prvo kod predsjednika. Sat vremena kasnije ruku pod ruku kolege ministri iz svijeta sporta u dvoranu Borik. Na vratim dočekuje direktor. Informiše. Gosti iz Srbije, zadovoljni onim što vide. Jedina zamjerka – loša ili nepostojeća klima.

Zoran Gajić, ministar sporta u Vladi Srbije:

“Čestitam rukovodiocima hale kako održavaju halu i kakve mogućnosti hala pruža za organizaciju velikih takmičenja sobzirom na to da hala i nije toliko mlada. Dakle, 50 godina je ove godine, a prvi put sam u ovom muzeju i moram da kažem da mi se jako sviđa”. 

No, da nakon 21 godinu ATP Banjaluka Čelendžer neće biti održan, nije bilo govora.Informacije imaju u Teniskom savezu RS. Objašnjavaju zašto.

Bojan Božić, PR Teniskog saveza RS:

“Zbog neke neizvjesnosti u finansiranju određenih problema, odnosno opterećenosti budžeta velikim investicijama u prethodnom periodu. Mi smo već u pregovorima sa ATP za novi termin, tako da ne odustajemo od tenisa i od Čelendžera koji ima dugu tradiciju, samo pravimo jednu pauzu”. 

Na pauzi je i teniski kompleks RS. Nakon održanog turnira Srpska Open, mogu se nabrojati tri događaja za koja su poslužile njegove prostorije. No, iz saveza najavljuju promjene. Otvaranje teretana i kafića. Teniski teren – i dalje na čekanju.

Bojan Božić, PR Teniskog saveza RS:

“Ono što svakako želimo i pokušavamo u dogovoru sa nadležnim insitucijama jeste pokrivanje dvorane onda bi Banjaluka dobiila još jednu izuzetno kvalitetnu dvoranu”. 

Da li ima informacije da će do toga zvanično i doći, resorna ministrica kratko:

Selma Čabrić, ministrica Sporta i omladine RS: “Za sada ne, za sada ne”.

Za to vrijeme, sportska Dvorana Borik, prebukirana. No, kako to kaže direktor iste, na sreću. Događaja ne manjka. No ne bi manjkao ni još jedan funkcionalan sportski objekat.

Neven Talić, direktor Sportske dvorane Borik: ž

“Svaki novi objekat će dobro doći. Prije četiri i po godine sportski centar Borik je imao dvoranu Borik i dvoranu Obilićevo, danas ima pored te dvije dvorane Centar i dvoranu Starčevica tako da su kapaciteti za ove četiri pet godina povećani za duplo”. 

Svojevremeno oglašao se i gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković navodeći imovinske pravne odnose kao prekretnicu za sanaciju krova teniskog kompleksa koji bi mogao služiti kao nova sportska dvorana. Iako su grad i Vlada finansirali cijeli projekat,milionskim sredstvima, kompleks je dat na upravljanje Teniskom savezu.

Nakon što su u Banjaluci igrala imena poput Novaka Đokovića, Amdreja Rubolja, Janka Tipsarevića, Viktora Troickog i brojna druga svjetka imena iz svijeta tenisa, ove godine tereni na kojima su se održavali Srpska Open i Banjaluka Open ostaju zaključani.

Na vratima katanac. Tereni, ove godine bar, bez profesionalnog takmičenja. Prilika je to za rekreativce.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare