Ibro Berilo s KCUS-a dovezen na ročište, sudska policija zabranila njegovo fotografisanje

Vijesti 07. aug 202414:32 0 komentara
BIRN BiH / Ilustracija

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas će biti održano ročište u predmetu "Incitat". Naime, osumnjičeni načelnik Trnova Ibro Berilo danas je iz KCUS-a stigao na ročište u okviru predmeta "Incitat" koji se vodi zbog sistemske korupcije i pranja novca.

Naime, Ibro Berilo je prethodnih nekoliko dana bio hospitalizan na KCUS-u zbog zdravstvenih problema. Tokom ranijih ispitivanja na KCUS-u, branio se šutnjom u prisustvu advokata. Službenici Sudske policije su Berila uveli u zgradu na stražnji ulaz, a sudija je zabranio medijima da fotografišu osumnjičene u sudnici.

Podsjetimo, Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenima Ibri Berilu, Nađi Milišič, Adisu Mulaosmanoviću i Edini Džigal.

Peti osumnjičeni Nermin Demirović, bivši direktor Sarajevo šuma, i dalje je van BiH i nije dostupan.

Načelnik Trnova sumnjiči se da je sa općinskim saradnicima mijenjao regulacione planove u korist investitora da bi gradili objekte na Bjelašnici, na državnom zemljištu koje je pod privremenom zabranom raspolaganja, a zauzvrat primao poklone zloupotrebljavajući položaj.

Detaljnije informacije i vijesti koje smo objavili o akciji “Incitat” možete čitati ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!