Ilijaš: U policijskoj potjeri sletjeli sa puta, pa uhapšeni

Vijesti 12. jan 202215:11 > 04. feb 2022 13:12 2 komentara
Akcija FUP-a

Dvije osobe iz Vogošće lišene su slobode zbog sumnje u činjenje više krivičnih dijela. No samo hapšenje, bar prema onome što se navodi u saopštenju Federalne uprave policije bilo je filmsko. Naime dok ih policija pokušala sustići, osumnjičeni su sletjeli sa puta, čime je okončana potjera.

“Policijski službenici su provodeći mjere i radnje iz svoje nadležnosti pokušali izvršiti kontrolu motornog vozila u kojem su bila osumnjičena lica zbog sumnje da se bave nelegalnom trgovinom opojnih droga. Na jasna upozorenja policijskih službenika, pomenuta lica su se oglušila, te su nastavili da se ubrzano kreću u pravcu policijskih službenika, tom prilikom su lakše povrijedili jednog policijskog službenika i izazvali oštećenja na službenom motornom vozilu. Prilikom bjega, osumnjičena lica su u rijeku Bosnu odbacila kesu sa materijom za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi amfetamin, mobilne telefone, te druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela”, stoji u saopštenju.

Iz FUP-a navode da su lica su lišena slobode nakon policijske potjere, te slijetanja sa puta usljed neprilagođene i brze vožnje na lokalitetu općine Ilijaš. Po nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres vozila koje su lica koristila i pretraga terena, te su tom prilikom pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim djelima.

“Lica lišena slobode su prilikom kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije priznala da su tog dana prevozili oko 2 kg opojne droge, te da su istu odbacili”, navodi se.

Lica su višestruki povratnici u činjenju krivičnih djela, a nakon kriminalističke obrade predata su u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo zaključili su iz ove policijske agencije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare