Ima li akcija usmjerena protiv lažnih diploma veze sa političkim obračunima?

Vijesti 26. feb 202321:05 1 komentar
N1

Vlada Republike Srpske i dalje radi u krnjem sastavu, nedostaju joj tri ministra, a popuna mjesta najavljuje se u martu. Istovremeno, upućeni u stanje u najvećoj stranci kažu da se SNSD bavi i sobom, jer ima simptome SDS-ove viroze, koja se ogleda u jačanju interesnih grupa, takozvanih knezova.

Kratka romanijska buna u SNSD-u je okončana, ali epilog se čeka. Nezvanična šuškanja da bi Ljubiša Ćosić mogao u Savjet ministara BiH, a Zoran Tegeltija u Upravu za indirektno oporezivanje BiH i dalje su u domenu tvrdnji.

Baš kao i neslužbeni navodi da akcija usmjerena protiv lažnih diploma ima veze i sa političkim obračunima.

Dok niko ne spori problem sa lažnim diplomama, mnogi spore vlasništvo nad privatnim univerzitetima, jedan od prijavljenih NUBL dovode u vezu sa Nebojšom Radmanovićem.

Malo ko bi pred kameru o temi, a u Vladi Republike Srpske su se zabavili o sebi. Tri ministra fale Viškovićevom kabinetu, koji namjerava popuniti u martu.

“Biće to redovna sjednica i na njoj će biti popunjena kadrovska rješenja za nedostajuća tri ministra”, rekao je Višković.

Apetiti su unutar koalicije veliki, jednako veliki kao i u samom SNSD-u, gdje bijeljinska grupa koja je ušla u opoziv SDS-ovog gradonačelnika, priželjkuje pozicije.

Ipak, dobojska, ili Obrenova grupa u raspodjeli je dobila čak 10 bitnih fotelja.

Više u priči Snežane Mitrović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare