Imamović za N1: Radovi na tunelu Hranjen u zastoju zbog neimenovanja Nadzornog odbora

Vijesti 14. jun 202417:14 > 20:45 0 komentara

Turbulencije u stranci koju predvodi u Bosansko – podrinjskom kantonu (BPK), lokalni izbori, ponovni zastoj radova na tunelu Hranjen, pokretanje elektronskog registra dijaspore – teme su koje je za N1 komentirao predsjednik SDP BiH u BPK, gradonačelnik Goražda, Ernest Imamović.

Govoreći o turbulencijama u kantonalnom odboru SDP BPK, kojeg predvodi, Imamović je rekao da će se ovi problemi u konačnici rješavati na nivou partije.

SDP kao partija ima svoji historiju i organe, i na prostorima BPK kao takva želi da radi u skladu sa statutom i ostalim propisima, koji postoje, naglasio je i dodao:

Imamo način rada, niko nije iznad partije i niko ne smije biti iznad partije”.

Potvrdio je da je tokom nedavne posjete lidera SDP Nermina Nikšića Goraždu bilo govora o situaciji u kantonalnom odboru stranke, i ponovio kako će konačnu riječ imati organi stranke iznad kojih ne smije biti niko.

Imamović je također potvrdio kako se tokom posjete premijera Federacije FBiH Nermina Nikšića govorilo o kompaniji Unis Ginex.

“Goražde jeste jednako Ginex”, naglasio je, dodavši kako se proširenje kapaciteta ove kompanije očekuje u toku ove godine i da rukovodstvo firme već govori o perspektivnom planiranju kadra.

Govoreći o drugim projektima na području Goražda i regije, Imamović je također potvrdio nastavak radova na sanitarnoj deponiji Trešnjica, za koju je Vlada FBiH izdvojila 600 hiljada KM.

Kazao je kako je Vlada BPK obezbijedila svu potrebnu dokumentaciju i uknjiženo zemljište, te da je projekat i njen značaj prepoznala i sama Svjetska banka.

Pored sredstava koje je osigurala Vlada FBiH, Grad Goražde je osigurao 340 hiljada KM, a projekat je stavljen i na listu kapitalnih investicijskih projekata Vlade FBiH.

Kada su u pitanji radovi na tunelu Hranjen, koji su obustavljeni, Imamović je rekao kako su sredstva od 128 milionaa KM osigurana i za ovaj projekat, a da se nastavak očeuje nakon imenovanja Nadzornog odbora JP Autoceste FBiH.

Naglasio je kako se radi o veoma bitnom projektu kako za regiju tako i za susjedne države i njihovu putnu komunikaciju sa Sarajevom.

Imamović je potvrdio i da će opet biti kandidat na oktobarskim izborima za novi mandat na čelu Goražda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!