Imate ACC TAG uređaj na automobilu? Od prvog jula ga možete koristiti i na Hrvatskim autocestama

Vijesti 29. jun 202412:16 0 komentara
JP Autoceste FBiH

Od prvog jula ove godine omogućeno je korištenje ACC TAG uređaja na mreži Hrvatskih autocesta uz prethodnu registraciju kod HAC d.o.o Zagreb, naveli su iz Autocesta FBiH.

Naime, navedeno je nekoliko mjesta na kojima možete registrovati ACC TAG i na koji način.

ACC TAG uređaje možete registrovati u sljedećim prodajnim uredima Hrvatskih autocesta:

Lučko, Ured prodajne pretplate

Zagreb, Širolina 4

A3 – N.P. Bregana

A3 – N.P. Zagreb Istok

A3 – N.P. Slavonski brod – Zapad

A3 – N.P. Lipovac

A5 – N.P. Osijek

A4 – N.P. Varaždin

A1 – N.P. Ogulin

A1 – N.P. Zadar istok

A1 – N.P. Dugopolje

A6 – N.P. Rijeka

Od dokumentacije koja će vam biti potrebna izdvaja se sljedeće: lična karta (fizička lica), podaci o poduzeću (ID, PDV – pravna lica), potvrda o registraciji automobila i na kraju ACC TAG uređaj.

Još se navodi da je potrebno povezati svoju platnu karticu, a koju Hrvatske autoceste prihvaćaju, za svoj ACC TAG kako biste mogli koristiti uslugu plaćanja cestarine Hrvatskih autocesta.

Napomena: Uređaj nije kompatibilan na mreži autocesta Bina – Istra i autocesta Zagreb – Macelj.

Gužve na granicama

Pojačana je frekvencija saobraćaja na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini, a posebno je frekventno na putevima ka jugu zemlje. Kolone vozila su na potezu od Jablanice ka Mostaru, posebno kroz Vrapčiće (zbog pijace) i na ulazu u Mostar (semafor).

Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja kako bi se izbjegla rizina preticanja.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Zenica-Lašva, Lukavac-Šićki Brod, Livno-Kamensko, Kladanj-Vlasenica, Jelah-Doboj, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnom prelazu Doljani duge su kolone vozila u oba smjera. Na graničnim prelazima: Izačič, Gabela Polje, Bijača, Osoje i Deleuša duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na graničnim prelazima: Gradina, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod kolone vozila su na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta. Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić), saopćeno je iz BIHAMK-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!