Imenovana nova Vlada Tuzlanskog kantona, Irfan Halilagić (SDA) ostaje premijer

Vijesti 22. mar 202313:33 0 komentara
RTV Slon

Na hitnoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona (TK) novi ministri su zvanično, pet mjeseci nakon održanih Općih izbora u BiH, položili zakletve. Predvodit će ih premijer Irfan Halilagić (SDA) kojem je ovo drugi mandat.

Skupštinsku većinu u ovom kantonu čine Stranka demokratske akcije (SDA), Demokratska fronta (DF), a tu su još i dva nekadašnja člana Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH).

Kako javlja tuzlanski RTV Slon, ministar obrazovanja i nauke u Vladi Tuzlanskog kantona ostaje Ahmed Omerović. Također na ministarskim pozicijama ostat će i Suad Mustajbašić, ministar finansija, Hajrudin Mehanović, ministar unutrašnjih poslova, Edin Duraković, ministar privrede te Anela Ajšić, ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice.

Novi ministri iz redova SDA su: Fadil Alić – Ministarstvo za rad i socijalnu politiku, Derviš Ikanović – Ministarstvo za boračka pitanja, Duška Bećirović – Ministarstvo zdravstva i Fedahija Ahmetović – Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Kada je u pitanju Demokratska fronta izabrani su: Za ministricu pravosuđa i uprave Nataša Marošević, za ministra za kulturu, sport i mlade Damir Gazdić, a resor trgovine, turizma i saobraćaja pripao je Denisu Bećiroviću.

Ministar obrazovanja i nauke TK ostaje Ahmed Omerović. Također na ministarskim pozicijama ostat će i Suad Mustajbašić, ministar finansija, Hajrudin Mehanović, ministar unutrašnjih poslova, Edin Duraković, ministar privrede te Anela Ajšić, ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!