Indicije o mogućem rušenju centra Skenderija uznemirile Sarajlije (VIDEO)

Vijesti 23. nov 202307:13 4 komentara
N1

Indicije o mogućem rušenju Kulturno-sportskog centra Skenderija uznemirile su dio javnosti glavnog bh. grada. Nezvanično, za ovaj prostor zainteresovan je investitor koji je uložio i u Beograd na vodi. Zaposleni u šoping centru negoduju. Rušenje, kažu neće dozvoliti, ali slažu se da je kompleksu modernizacija prijeko potrebna.

Ponovno aktuelizovanje statusa Kulturno-sportskog centra Skenderija pokrenuo je federalni poslanik Naše stranke Damir Nikšić u svojoj objavi. Rušenje čitavog kompleksa i izgradnja poslovnog centra na njegovom mjestu plan je, prema njegovim riječima, investitora koji je uložio i u Beograd na vodi. Iako zabrinuti zbog ove mogućnosti, rušenje neće dozvoliti, kategorični su zaposleni u Tržnom centru ovog kompleksa.

“To su samo priče, godinama se priča da će rušiti centar, da će ovo, da će ono… Neće se rušiti centar nikada, ne daju ljudi da se ruši”, podcrtala je uposlenica Bisera Ćerimagić.

Ne negiraju da problema ima, naprotiv. Ali, rješenje postoji.

Da bi centar postao ono što je nekad bio, zaposleni se zalažu za njegovu modernizaciju. Nikako rušenje, ali za modernizaciju kojom će se baviti stručni tim mladih ljudi, koji će ovo mjesto ponovo dovesti u centar interesovanja, ne samo Sarajeva i BiH, nego i onih koji dolaze sa strane.

Cijelu priču donosi Tatjana Drljić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare