Inertno pravosuđe: Za deset dana nastupa zastara u slučaju uništavanja dokaza u predmetu Dragičević

Vijesti 15. mar 202413:39 0 komentara
Anadolija (Osnovni sud u Banjaluci)

Apsolutna zastara prijeti da se desi u predmeta protiv dva krim tehničara Policijske uprave Banjaluke, koji su osumnjičeni da su uništavali dokaze u predmetu Davida Dragičevića.

Nevjerovatan slijed događaja tokom procesa nastavio se i danas kada je u sudu nestalo struje zbog čega je odgođeno ročište osumnjičenima Mikici Marjancu i Zoranu Bošnjaku koji se terete da su bacili donji veš ubiejnog Davida Dragičevića.

Novo ročište zakazano je za 26. mart kada nastupa i zastara.

Advokat porodice Dragičević izenenađen je i za Nezavisne novine je naveo da je i u slučaju “Memić” nestajalo struje: “Tada nam je sudija čak objašnjavao kako je moguće da kad nestane struje, računar obriše podatke, prema tome izgleda da nama nestaje struje”, rekao je Ifet Feraget za NN.

Za deset dana u pomenutom predmetu nastupa zakonska zastara, a da se to ne bi desilo, Osnovni sud bi morao u narednih nekoliko dana da donese presudu, te da istu potvrdi Okružni sud u Banjaluci.

Istragu o ubistvu mladića Davida Dragičevića vodi Tužilaštvo BiH, ali pomaka u njoj nema godinama. Mladić je nestao 17. marta 2018. godine, dok je beživotno tijelo pronađeno 24. marta u ušću Crkvene u Vrbas pored Kastela. Policija je prvobitno ekspresno riješila slučaj kao zades, što je izazvalo buru u javnosti i izazvalo proteste koji su uzdrmali BiH duži period.

Optužnicom Marijancu i Bošnjaku na teret je stavljeno da su bacili bokserice koje su 25. marta 2018. godine, nakon obdukcije, skinute s Davidovog tijela i prebačene u depozit PU Banjaluka u prostoriju za sušenje predmeta, odakle su nestale.

David Dragičević nestao je u noći između 17. i 18. marta 2018. godine, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas. Policija je smrt okarakterisala kao zadesnu, da bi tri mjeseca kasnije Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci slučaj kvalifikovalo kao ubistvo. Počinioci do danas nisu otkriveni.

Krim tehničari Marjanac i Bošnjak terete se da su bacili Davidove bokserice nakon obdukcije, a prvostepenom presudom su oslobođeni optužbe 2022. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!