Influenseri i pravnici Dženeta Schitton i Mirza Mustafagić u Novom danu

Vijesti 18. maj 202215:09 > 15:22 0 komentara
N1

Sutra ističe rok za osiguranje novca za finansiranje izbora, a jučer je telefonski zasjedalo Vijeće ministara, no ministri iz HDZ-a nisu glasali da se na dnevnom redu nađe tačka o izdvajanju novca za izbore.

Priča o održavaju izbora 2. oktobra 2022. u fokusu je i sutrašnjeg Novog dana. Izdvajamo i ove priče:

BIH je na drugom mjestu u Evropi po emigraciji. Bosna i Hercegovina je na 140. mjestu u svijetu prema pokazatelju nazvanom “odliv mozgova”. Procjene su da je više od 60% kvalifikovanih naučnika, istraživača, univerzitetskog osoblja napustilo zemlju u posljednjih 20 godina. O ljudima koji odlaze i koji se vraćaju za Novi dan govore Edina Selešković – umjetnica i voditeljica razreda za dijasporu pri Internacionalnoj Akademiji nauka i umjetnosti u BIH, Draško Aćimović – ekonomista i bivši diplomata. U Geteborgu nas čeka Edin Osmančević – jedan od koordinatora Snage domovine, nevladine organizacije koja radi na mobilizaciji dijaspore na narednim općim izborima.

U susret 30. godišnjici članstva BIH u Ujedinjenim nacijama i drugom izdanju UN-BiH “#ZamisliPromijeni” Festivala za Novi dan govori Ingrid Macdonald – rezidentna koordinatorica UN-a u Bosni i Hercegovini.

O influencerima znamo sve, koju čokoladu vole, koji parfem koriste, koji odjevni brend…no rjeđe postavljamo pitanja jesu li ti izbori njihovi vlastiti, isprobani ili samo dobro plaćeni? Šta je reklama, a šta preporuka? Varaju li influenceri na prikrivenim reklamama? Zašto na njihovim objavama nema sponzorske markice? Jesu li zakoni i odredbe dorasli novonastaloj online marketingu? U studiju su pravnici i influenceri Dženeta Schitton i Mirza Mustafagić.

Sarajevo i Velež danas od 19 sati igraju finale Kupa Bosne i Hercegovine na stadionu Bilino Polje u Zenici. Utakmica koja spašava sezonu i za jedne i druge, zbog toga što ni Rođeni, a ni Bordo tim nisu uspjeli kroz Premijer ligu doći do Evrope. Mogu li Mostraci do prvog trofeja poslije sezone 36 godina u svojoj historiji na 100. godišnjicu kluba? Ili će Sarajevo odbraniti titulu prvaka Kupa BiH?

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!