Influenseri, trep muzičari, glumci – pitali smo mlade ko su im uzori (VIDEO)

Vijesti 01. okt 202321:47 0 komentara
N1

Izloženost mladih ljudi društvenih mrežama sve je veća, a sve više njih uzore pronalaze u virtualnom svijetu. Koliko je to dobro ili potencijalno opasno istražila je Žana Kezunović.

Puna je bila kino sala u Banjaluci i ovacije na premijeri filma ‘3211’ kontraverznog muzičara Stefana Đurića Raste. Uzor pojedinih mladih osoba ima kriminalni dosije, a često pjeva i o narkoticima.

Pitali smo ga, šta poručuje filmom koji je motivisan njegovim hapšenjem i boravkom u zatvoru, te da li osjeća odgovornost za odrastanje mladih.

“Upravo zato što osjećam odgovornost smo se osmjelili da radimo ovaj film i prosto to je bila neka osnovna ideja da klincima danas objasnimo da moraju u životu da odaberu svoje prioritete i da nije baš sve kul što dolazi sa zapada, ili istoka i da svi trendovi ne moraju baš da se isprate do kraja”, njegov je odgovor.

Trep muzičari, glumci ili sportisti, ko su dobri ili loši uzori, pitali smo i mlade.

“Nisu dobar uzor jednostavno, pjevaju o veoma lošim stvarima, lošem ponašanju, svaka pjesma im je o uništavanju samih sebe, ali to je ljudima zabavno”, stava je Đorđe Sikić, omladinski aktivista.

U svijetu prevelike dostupnosti sadržaja, idole mladi najčešće i pronađu među muzičarima, glumcima, influenserima. Malo, ali ipak ima i onih koji će reći da su to za njih njihovi roditelji, profesori, naučnici.

“Većini dječaka je otac, on mi je najveći uzor, kao i naš izumitelj Nikola Tesla, a što se tiče muzike Tupac, Eminem i ta vrsta muzike”, ističe nam jedan od mladih građana s kojim smo razgovarali.

Dobili smo još jedan sličan odgovor.

“Pa moj najveći uzor je moja majka, na nju se najviše ugledam. Sve svoje vrijednosti učim od majke, prvensteno naravno, ali i od oca i bake, a od javnog života ne, već sam pokupila znanje i vrijednosti, koji su mi dovoljni iz kuće”, naglasila nam je mlada Banjalučanka.

Opširnije u videu ispod.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!