Inspekcija u RS zbog nepoštivanja mjera privremeno zabranila rad dva objekta

Vijesti 08. feb 202112:17 0 komentara
REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Inspektori u Republici Srpskoj u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave protekle sedmice izvršili su 933 inspekcijske kontrole poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama.

U 10 slučajeva kontrolisani subjekti su zatečeni u prekršaju, te su im izrečene kazne u iznosu od 11.000 KM, dok je za dva objekta izrečena mjera privremene zabrane rada.

“Nadležni inspekcijski organi i protekle sedmice nastavili su sa pojačanim nadzorom na Jahorini, a zbog aktuelne zimske turističke sezone. U proteklih sedam dana kod poslovnih subjekata na Jahorini izvršeno je 48 kontrola i u jednom slučaju utvrđene su nepravilnosti”, saopšteno je iz Inspektorata RS.

Od početka zimske sezone na Jahorini je izvršeno 379 kontrola, od čega je sedam bilo sa utvrđenim nepravilnostima, zbog čega su izrečene kazne u iznosu od 13.000 KM.

“U okviru provođenja preventivnih mjera na suzbijanju širenja virusa korona, do sada je kod poslovnih subjekata izvršeno 37.547 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od 551.000 KM, dok je za 53 objekta izrečena mjera privremene zabrane rada”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će inspekcija i u narednim danima nastaviti sa kontrolama poštovanja preventivnih mjera.

“Apelujemo na građane da i dalje ostanu odgovorni i da poštovanjem preventivnih mjera pruže podršku radu nadležnih službi”, navodi se u saopštenju iz Inspektorata RS-a.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!