Inspektor koji je ubijen u Bijeljini bio je na dužnosti, motiv još nije poznat

Vijesti 03. okt 202319:21 0 komentara
N1

Okružno javno tužilaštvo iz Bijeljine sumnjiči 23-godišnjeg Nikolu Kokanovića iz Brčkog za teško ubistvo policijskog inspektora Nenada Markovića u Bijeljini. Postupajuća tužiteljica rekla je da je policijski inspektor u vrijeme ubistva bio na dužnosti, da je nađen predmet izvršenja ubistva, ali nije precizirala je li to pištolj. Nije naveden ni motiv. Mnogo neodgovorenih pitanja i dalje je u zraku. Javnost ogorčena i zbog činjenice da je prvostepeno osuđeni sin bogatog političara privilegovan i naoružan predugo čekao pravosnažnu presudu.

Obdukcija 38-ogodišnjeg ubijenog inspektora Nenada Markovića, završena je, a organima reda dostupni su svi osumnjičeni za teško ubistvo policijskog služenika iz Bijeljine. Tužilački tim koji čine Sabina Huseinagić i Jasmina Mrakanović, naložio je mjere, pretreseni su objekti, stanovi, automobili, pronađen predmet kojim je djelo izvršeno, bez preciziranja da li je to pištolj. I bez odgovora šta je motiv za ubistvo.

“Postupajući inspektor je u to vrijeme bio na dužnosti, u vrijeme kada je došao u ugostiteljski objekat obavljao je svoje redovne poslove i zadatke, dakle vratio se sa uviđaja, ima sve evidentirano…”, kaže Sabina Huseinagić, tužiteljka OJT Bijeljina.

Zašto je, osumnjičeni, sin poslanika u NSRS Zorana Kokanovića, Nikola Kokanović, pucao u policijskog službenika, i dalje je misterija. Ne odgovaraju ni da li je osumnjičeni bio pod dejstvom alkohola, droge ili narkotika, da li su se žrtva i osumnjičeni poznavali, te kakva je i postoji li veza sa suspendovanim, prisutnim policajcem Daliborom Bošnjakovićem.

“Drugi pacijent koji je iz navodne tuče je primljen na odjeljenje maksofacijalne hirurgije”, rekao je Milan Todorović, načelnik hirurgije u bolnici Bijeljina.

Izjavio je doktor Todorović. No, navodnu tuču danas tužiteljke ne spominju. Dok istražuju teško ubistvo imaju i molbu za novinare:

“…da nemaju nekih pitanja, jer istraga nije još okončana”, dodala je tužiteljka.

A to što je istraga u toku, je alibi za izbjegavanje odgovora na i jedno konkretno pitanje. Otkud osumnjičeni u donjem vešu na mjestu ubistva, ako kako kažu danas, nije vršena rekonstrukcija, te kako je Kokanović tako dugo na slobodi i naoružan čekao pravosnažnu presudu za bombaški napad, paljevinu i nedozvoljeno držanje oružja. Uz zabrinute građane, zabrinuti i političari koji sumnjaju da je njihov kolega iz poslaničkih klupa koristio uticaj da zaštiti sina.

“Nažalost, Vidjeli smo na ovom primjeru da djeca političara onih koji su u vlasti, onih koji imaju određeni uticaj na pravosuđe, da jesu zaštićeniji. Nažalost imamo sporo i tromo pravosuđe da se običan predmet ne može riješiti za više godina”, kaže Đorđe Vučinić, narodni poslanik (LPR).

Poslanik Kokanović, član Socijalističke partije ne odgovara na optužbe, niti na pitanja i pozive da odstupi iz politike, te da dokaže porijeklo svog bogatstva. Osumnjičenog sina ranije je branio, tvrdeći da je žrtva policije.

“Nisu samo djeca, mi imamo prosto privilegovanu klasu za koje ne vrijede ni zakoni ni pravila igre. Bitno je samo koliko ste bliski vladajućima, koliko imate novca itd… Bojim se da će ona stara Marksova o dvije klase ljudi ponovo doći, podjela na obespravljene i one za koje zakon ne vrijedi”, mišljenja je Aleksandar Žolja, Helsinški parlament građana.

U Konkretnom slučaju iz Bijeljine, mnoga pitanja: Da li se osumnjičeni brani ćutanjem, da li je inspektor radio kao obezbjeđenje noćnog kluba, ako je inspektor bio na dužnosti da li je osumnjičeni bio pod opservacijom, ostal su bez odgovora. OJT Bijeljina sumnjiči Nikolu Kokanovića za teško ubistvo, a a trojac (D.S., B.S. i D.Š. ) za pomaganje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!