Instagram uveo novu opciju, korisnici zbunjeni

Tehnologija 15. dec 202216:26 0 komentara
Michele Ursi / Alamy / Alamy / Profimedia

Društvena platforma Instagram, koja je u vlasništvu Mete, izbacila je nekoliko ažuriranja aplikacije za dijeljenje fotografija, uključujući novu opciju pod nazivom "Instagram Notes", koja korisnicima omogućuje da ostanu u kontaktu sa svojim prijateljima.

Instagram bilješke kratke su bilješke koje možete objaviti i podijeliti sa svojim Instagram pratiocima ili samo s onima koji su na popisu “bliskih prijatelja”. Prema objavi na blogu kompanije, svaka bilješka daje korisnicima do 60 znakova da podijele svoju poruku koristeći samo tekst i emotikone.

Sada ljudi mogu koristiti “Instagram Notes” kao jednostavan način za dijeljenje onoga što im je na umu, započinjanje razgovora, traženje preporuka ili jednostavno dijeljenje onoga što namjeravaju.

Kako funkcionira nova opcija?

Da biste ostavili bilješku, potrebno je da odete na vrh pristigle pošte, odaberite pratioce koje i vi pratite ili osobe na popisu bliskih prijatelja i vaša će se bilješka pojaviti na vrhu njihove pristigle pošte 24 sata.

Korisnici mogu odgovoriti na bilhješke slično kao što mogu odgovoriti na Instagram priče. Da biste odgovorili na bilješku, kliknite na bilješku prijatelja ili pratioca i upišite odgovor koristeći opcije emotikona ili polje za poruku. Odgovori će također biti vidljivi kao DM u inboxu.

Reakcije i mišljenja korisnika na novu opciju su podijeljena. Iako su pojedini pohvalili bilješke rekavši da podsjećaju na statuse na Facebooku, mnogi su zbunjeni i nisu sigurni koja je svrha Instagram bilješki.

“Šta je bilo u glavi osobe koja je osmislila instagram bilješke”, jedan je od komentara na Twitteru.

Drugi korisnik je dodao: “Jedva čekam da Instagram uvede opciju da se sakriju ove bilješke jer je već smorilo”.

Iz kompanije poručuju da je tokom testiranja utvrđeno da se ljudima sviđa lagan, jednostavan način dijeljenja onoga što im je na umu i pokretanje konverzacije. Od traženja preporuka do dijeljenja onoga što namjeravaju, bilješke će navodno korisnicima omogućiti ležeran i spontan način da se izraze i povežu jedni s drugima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!