Isak odgovorio na navode Miletića: Uređaj IMSI Catcher nije pronađen u FUP-u već je kupljen putem javne nabavke

Vijesti 11. okt 202413:16 0 komentara
N1

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se povodom tvrdnji delegata u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine i bivšeg direktora Federalne uprave policije Zlatka Miletića, da su u FUP-u zloupotrebljavani uređaji za prisluškivanje te da su, između ostalih, prisluškivani i službenici FUP-a.

Isak je naveo kako uređaj IMSI Catcher “nije pronađen u FUP-u već je kupljen putem javne nabavke” mnogo prije nego je Isak postao ministar.

Miletić za N1 otkrio koji službenici su prisluškivani od 2016 do 2021.

“U daljnju diskusiju o navedenoj temi neću da ulazim zbog zaštite interesa istrage”, naveo je Isak.

Istakao je i to kako Miletić nije policijski službenik i ne smije imati pristup informacijama iz istražnih postupaka.

“Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine ne smije raspolagati informacijama o istražnim procesima, a posebno ne smije dezavuisti javnost iznoseći laži i krijući se iza parlamentarnog imuniteta. Svaki policijski službenik koji odaje informacije iz krivičnih predmeta zastupnicima, delegatima ili bilo kojim drugim političarima, treba biti nečasno otpušten iz službe. Prošlo je vrijeme kada su prljavi policijski službenici i policijske službenice na kafama s političarima tabirili krivične predmete, pakovali istrage i analizirali aktivne predmete”, rekao je Isak.

Naovde Zlatka Miletića iz Pressinga pogledajte u videu ispod.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!