Isak: Zajedničkim naporima stati ukraj ubistvima u Federaciji BiH

Vijesti 31. jan 202416:57 7 komentara
N1

Poslije ubistva 19-godišnjeg učenika Pete gimnazije Dobrinja, Farisa Pendeka, kojem je danas klanjana dženaza na Vlakovu, federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak pozvao je sudove i tužilaštva da maksimalno urade svoj dio posla jer, kako kaže, mora se stati ukraj ubistvima na području Federacije BiH.

Sudovi i tužilaštva moraju uložiti sve napore u svom radu da se ne dešavaju ovakvi događaji. Ne smijemo dozvoliti osobama koje su sklone krivičnim djelima, poput ubistva, da hodaju slobodno gradom – kazao je Isak za Fenu.

Potvrdio je da policija radi svoj posao što se vidi po tome da su za izvršena krivična djela svi počinioci uhapšeni.

– Ostalo nije u našoj nadležnosti, već upravo sudova i tužilaštava. Zajedničkim snagama možemo mnogo toga uraditi da Federacija bude sigurnija. Svi trebamo dati svoj maksimum i ništa više – istakao je Isak.

Večeras u 20.30 sati građani su najavili okupljanje i proteste ispred Osnovne škole ”Osman Nakaš”.

– Ovo je normalna reakcija građana i oni će protestujući izraziti svoje nezadovoljstvo. Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Federalna uprava policije u okviru svoje nadležnosti reagovat će da se poduzmu sve potrebne mjere da se događaji, kao su ubistva, ne dešavaju – poručio je Isak.

Podsjećamo, Faris Pendek je ubijen u nedjelju u sarajevskom naselju Otoka. Za njegovo ubistvo osumnjičen je 23-godišnji Adem Šuman.

Šuman se predao policiji u prisustvu advokata nakon čega je, prema proceduri, i uhapšen. Policija je uhapsila i dvije osobe koje su Šumanu pomagale nakon počinjenog ubistva. On se sumnjiči da je izvršio ubistvo iz automobila u pokretu, a nakon svađe u saobraćaju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare