Islamska zajednica u BiH osuđuje eskalaciju nasilja na Bliskom istoku: Krajnje je vrijeme da razum nadvlada

Vijesti 30. sep 202411:25 0 komentara
Samır Jordamovıc - Anadolu Agency

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje opasnu eskalaciju nasilja na Bliskom istoku u posljednjih nekoliko dana.

“Skoro će godina dana kako je u Svetoj zemlji pokrenuta spirala nasilja koja po svojoj brutalnosti, razmjerama razaranja i broju nevino ubijenih teško da ima premca u modernoj historiji čovječanstva. I umjesto da se zaustavi rat i počne raditi na izgradnji trajnog i pravednog mira, neodgovorne politike i političari dodatno eskaliraju sukobe i prijete da čitav region gurnu u ambis s neizvjesnim posljedicama za čitavo čovječanstvo”, kaže se u saopštenju Ureda za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Dodaje se kako je krajnje vrijeme da se svijet pokrene, naročito oni koji u ovom sukobu imaju utjecaj, kako bi ova opasna i krvava avantura bila zaustavljena.

“Svima je odavno jasno da je ključ mira i stabilnosti u tom dijelu svijeta osiguranje zaštite prava palestinskog naroda i njihove države i da bez toga neće biti mira i stabilnosti ni u okruženju ni u svijetu. Krajnje je vrijeme da razum i savjest čovječanstva nadvlada i da se miru da prilika. Sve drugo je pogubno za sve, čak i za one koji nastupaju s pozicije sile i moći”, ističe se u saopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!