Istorijski dan za Stanare – stigao Aleksandar Ujedinitelj

Vijesti 02. sep 202419:29 2 komentara

Unatoč činjenici da izborna kampanja službeno počinje 6. septembra, kod nas ona uveliko traje. Tome svjedoči niz dosad izrečenih kazni, ali i posjeti reginalnih političara. Plenković nam stiže uskoro, a Vučić je već stigao. Otvorio je Dom zdravlja u Stanarima, finansiran novcem iz Srbije. Događaj, po mnogima kampanja prije kampanje, obilovao je političkim hvalospjevima.

Poruke ljubavi. Zahvalnosti. Uz fotografije glavnog gosta, trobojku i za svaki slučaj – probu aplauza prije nego što gost sleti.

“Ajmo Stanari da vas čujem, kako ćemo pozdraviti predsjednika Vučića”.

A sletio je predsjednik Srbije da otvori moderno zdanje Doma zdravlja građeno novcem građana Srbije, ali njegovom odlukom da se 1,8 miliona evra utroši upravo u te svrhe kako bi za oko sedam hiljada građana Stanara bila obezbijeđena savremena primarna zdravstvena zaštita. Domaćini zahvalni, pa kliču, jer mnogi su došli baš zbog njega.

“Mislila sam da ponesem sebi stolicu, ne mogu dugo stajati, ne mogu dugo sjediti, ali ajde stajaću. (N1: Došli ste da vidite najviše zvaničnike ili da posvjedočite otvaranju objekta?) Pa otvaranju i da vidim Vučića”….

“Zahvaljujemo se na pomoći Vučiću i svima koji su učestvovali u ovoj akciji”…

“Svaka čast i Dodiku i Vučiću i svima u Banjaluci i Srbiji”, samo su od nekih komentara građana Stanara.

Događaj organizovan četiri dana pred početak izborne kampanje obilovao je političkim hvalospjevima. Uglavnom Vučića, ali i Nenada Stevandića, predsjednika stranke pod čijim krilima je i načelnik opštine, koji je hvalio malo sebe, što je u periodu prije kampanje zakonom kažnjivo, a malo i šefa.

“Gospodine Stevandiću, bili ste nam snažna podrška od samog početka. Kroz svoj dosadašnji rad pokazali ste da ste istinski patriota koji svakim svojim postupkom pokazuje kako se čuvaju nacionalni interesi”, tvrdi načelnik Radojica Ćelić.

Zvaničnici iz Banjaluke uhvatili su se „u kolo“ pa ustima punim Srbije skidali su kapu Aleksandru Vučiću, zazivajući slogu i tu i tamo žaleći se na urušavanje Dejtonskog sporazuma i dodjeljući, poput predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, posebne epitete prvom čovjeku Srbije.

“Mnogi su, ono što se kaže, šarali po pijesku, pa to voda odnese, ali vi ste predsjedniče što se Republike Srpske tiče uklesali u kamen i to se neće moći izbrisati nikada”, smatra Nenad Stevandić.

“Istorijski dan je Stanara zato što je došao Aleksandar Vučić ovdje. Aleksandar Vučić sa politikom koju vodi sada može da se nazove i Aleksandrom Ujediniteljem. Uvaženi narode, pomoz Bog, sretan vam Dom zdravlja”, dodaje Milorad Dodik.

Za malenu opštinu bez sumnje gradnja Doma zdravlja je velika stvar, pa je zbog odluke da u tome pomogne predsjedniku Srbije dodijeljeno najvažnije opštinsko priznanje. Emocije su dominirale i govorom Aleksandra Vučića pa je govorio o ljubavi prema Srbiji, Republici Srpskoj, a posebno ga je ganula pjesma koju je inače producirao predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske pa je na kraju zamolio:

“Mnogo mi se dopala ova pjesma koju je pjevao Miroslav Janjanin. Miroslave bar refren da dođete da otpjevate, ja ću da stojim i aplaudiram”.

I tako je i bilo, a uz Vučića, aplaudirali su i zvaničnici iz Banjaluke, a jedan je pokušao i da zapjeva.

“Moja sudbina, moja zakletva, moja snaga, moja Srbija…”.

Sve je okončano otkrivanjem ploče – zahvalnice predsjedniku Srbije u holu novog objekta u kojem će raditi 59 zdravstvenih radnika. Pružaće sve usluge iz oblasti primarne zdravstvene zaštite, iako još nisu završene sve pretpostavke za njegovo potpuno funkcionisanje

“Što se tiče kanalizacije privremeno je riješena. Trebao je da bude preko puta ovdje tehnički blok, zbog nekih stvari nije se izgradio, ali u narednom periodu planirano je da se gradi taj tehnički blok”, kaže Slaven Jerinić, direktor Doma zdravlja Stanari.

Gotovo dva miliona evra vrijedan novi objekat Doma zdravlja u Stanarima posljednji je primjer, kako će zvaničnici iz Beograda i Banjaluke reći, sve tješnje saradnje Srbije i Republike Srpske. Hvale se da je ona na posebnom nivou od dolaska Aleksandra Vučića na vlast od kada je do danas uloženo više od 100 miliona evra od strane Srbije u različite projekte na području ovog bh. entiteta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare