Ivanić u Pressingu: Kada bi saradnja Dodika i Čovića mogla biti prekinuta

Vijesti 13. apr 202307:22 1 komentar
N1

“Imam osjećaj da Čović više koristi Dodika, nego Dodik Čovića. Dodik svojim radikalnim stavovima otvara da Čovićevi manje radikalni stavovi dobijaju na težini. Zašto to radi, ja ne znam", kazao je u Pressingu na N1 bivši član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

“Ovim radikalnim stavovima, Dragan Čović ispada blag, zaokružen, upakovan u celofan i lakše ostvaruje svoje političke ciljeve”, dodao je Ivanić.

“Tu su mnogi iz opozicije u Republici Srpskoj iskoristili da kažu da je Dodik “hrvatski čovjek””, poručio je u nastavku razgovora.

Šta Čović radi za Dodika?

Da li to radi nesvjesno ili svjesno, ne znam ali je meni ta simbioza čudna. Ne razumijem je ni historijski ni praktično. Ja ne mogu da nađem nijednu konkretnu stvar u kojoj je Čović stao iza Dodika. Čovićev stav da postoji RS i da bude prisutan na Danu RS za mene je korektan, ali to nije nikakav politički iskorak. Ja nikada nisam vidio da je HDZ tako čvrsto stajao iza nečega što je Republika Srpska tražila“, kazao je Ivanić.

“Vidjet ćemo kako će SNSD reagovati na inicijativu da Predsjedništvo BiH proglasi Milanovića personom non gratom”.

Kada bi koalicija i saradnja mogla biti prekinuta?

Kada Čović osjeti da bi mogao imati negativne stvari zbog Dodika i to će biti zanimljivo. Prvi ko je prekinuo odnose sa SDA je bio Čović i onda se desilo sve ovo. Budimo realni, Hrvatska je kao zemlja davno definisala kao jedan od strateških ciljeva popravljanje pozicije Hrvata u BiH. Evidentno je da imaju rezultata“, poručio je Mladen Ivanić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare