Iz BiH protjerani Rus i Alžirac zbog povezanosti s terorizmom

Vijesti 20. jul 202312:27 0 komentara
Pexels/Ilustracija

Služba za poslove sa strancima saopćila je da su iz Bosne i Hercegovine protjerali dvije osobe zbog povezanosti sa terorizmom.

Pripadnici Službe za poslove sa strancima u saradnji sa drugim nadležnim agencijama u prethodnom periodu su sprovodili sve neophodne planske operativne mjere i radnje na području Bosne i Hercegovine u cilju pronalaska bezbjedonosno interesantnih osoba – stranih državljana, za koje postoje raspoložive informacije o povezanosti sa terorizmom i organizovanim kriminalom.

S tim u vezi od inspektora za strance, izvršen je na području Sarajeva pronalazak državljanina Alžira inicijala S.B. alijas A.B. i državljanina Rusije inicijala A.G. Te osobe su prije protjerivanja bile smještene pod nadzor u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, iz razloga što su predstavljali prijetnju bezbjedonosnom sistemu BiH zbog povezanosti sa terorizmom“, navode iz Službe za poslove sa strancima.

Nakon svih provedenih aktivnosti pripadnici Službe su izvršili mjere protjerivanja iz BiH, a Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu preduzimati ovakve i slične aktivnosti, koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprečavanje neregularnih migracija te samim tim i davanje doprinosa zaštiti bezbjedonosnog sistema BiH, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!