Iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela za N1: Pojačat ćemo sigurnosne mjere u Memorijalnom centru Srebrenica

Vijesti 23. maj 202410:05 0 komentara
N1 BiH

U Srebrenici vlada napetost uoči sjednice u UN-u. Direktor Memorijalnog centra u Srebrenici naveo je kako su se tenzije pojačale.

Iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine za N1 su kazali kako će pojačati sigurnosne mjere.

“Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima će pojačati sigurnosne mjere u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari. Takođe, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH vrši redovnu razmjenu informacija sa drugim policijskim agencijama, te ne postoje saznanja koja bi ukazivala na ugrožavanje sigurnosti u Srebrenici”, naveli su u odgovoru za N1.

Podsjetimo, Generalna skupština Ujedinjenih nacija danas će u 16 sati po centralnoevropskom vremenu održati zasjedanje na kojem će se između ostalog razmatrati i usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Nakon brojnih sastanaka, diplomatskih susreta, ali i usaglašavanja dokumenta s kosponzorima i drugim zemljama, rezolucija o genocidu u Srebrenici danas će se naći na sjednici Generalne skupštine i to u okviru teme “Kultura mira”.

Brojne države izrazile su želju da budu kosponzori rezolucije, a prema posljednjim informacijama taj broj popeo se na 38 država. Autori rezolucije su Bosna i Hercegovina, Ruanda i Njemačka čiji će predstavnici svojim govorom otvoriti zasjedanje koje se tiče rezolucije.

Sve detalje pratite u našem LIVE BLOGU. 

Također, danas od 15 sati u programu N1 pratite specijalnu emisiju, kao i prenos zasjedanja Generalne skupštine UN u vezi sa rezolucijom o genocidu u Srebrenici.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!