Iz KJKP “RAD” objavili video kako čiste sarajevske ulice od snijega

Vijesti 21. jan 202311:54 0 komentara
Screenshot

Mnogi građani glavnog grada BiH su jutros pomislili jedno, a to je da je "snijeg opet iznenadio zimske službe za održavanje cesta".

Naime, otkako je sinoć počeo da pada i jutros nastavio jačem intenzitetu, snijeg je napravio saobraćajne probleme širom zemlje.

Zbog izuzetno otežanih uvjeta i zaostalih vozila kod mjesta Zukići od 08:30 sati zabranjeno je kretanje teretnim vozilima sa prikolicom i šleperima na putu Sarajevo-Konjic. Sniježnih nanosa zbog jakog vjetra ima mjestimično na putevima: Bihać-Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar i Posušje-Jablanica (Blidinje).

Zbog niske temperature može se očekivati i poledica, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, naveli su iz BIHAMK-a.

Ipak, iz sarajevskog KJKP RAD su se na društvenim mrežama “oglasilI” videom u kojem su prikazali kako i koliko ustvari imaju posla od jutros.

Inače, prema podacima Fedralnog hidrometeorološkog zavoda, na stanici Bjelave jutros je izmjereno četiri centimetara snijega, međutim, pojedinim dijelovima grada vidljive su veće količine snježnog pokrivača.

Jutros je u gradu zabilježeno minus dva stepena Celzijusova, a najviša dnevna temperatura zraka kretaće se oko nula stepena Celzijusova.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u nedjelju će biti oblačno vrijeme većinom sa snijegom ili susnježicom. Na jugu zemlje kiša. U ponedjeljak će također biti oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom, u nizinama će padati i kiša.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!