Iz Naše stranke poručili Čoviću: Evropa i podrška ratnim zločincima ne idu zajedno

Vijesti 16. feb 202420:51 0 komentara
Nasa stranka

Večeras je u Mostaru, na promociji knjige presuđenog ratnog zločinca Valentina Ćorića, prisustvovao predsjednik HDZ-a Dragan Čović. Tim povodom reagovala je Naša stranka.

Naglašavaju da građanima BiH treba pomirenje:

„Dok nas Dragan Čović ubjeđuje da je promicatelj europskih vrijednosti, istovremeno prisustvuje na promociji knjige ratnog zločinca Valentina Ćorića. Poručujemo Čoviću da Evropa i podrška ratnim zločincima ne idu zajedno”, naveli su.

Dodaju kako sramotnom smatraju i činjenicu da je promocija održana u instituciji koju je osnovao Grad, a izgradili je svi građani Mostara.

“Ona ne smije služiti za promoviranje ratnih zločinaca”, stoji u saopštenju.

“S podrškom zločincima se udaljavamo od EU, ali i od nas samih. To nije ono što treba građanima BiH. Njima treba pomirenje, a pomirenja nema dok se ne odreknemo svih ratnih zločinaca“, zaključuju iz Naše stranke.

Podsjećamo, nakon što je u Zagrebu održao promociju knjige “In vino libertas, autobiografski zapisi iz Haaga”, ratni zločinac Valentin Ćorić večeras je promovirao knjigu u Mostaru. U organizaciji Naklade Pavičić Ćorić je knjigu promovisao u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!