Iz Sarajeva danas kreće prvi konvoj pomoći Crvenog križa FBiH za Tursku

Vijesti 18. feb 202309:49 0 komentara
Crveni krst FBiH/Facebook

Crveni križ Federacije BiH danas za Turkiye šalje humanitarnu pomoć sa prioritetnom robom za uspostavljanje kampova u područjima koja je razorio zemljotres u Turkiye, javlja Anadolija.

Riječ je o šatorima, grijalicama, vrećama za spavanje, rasklopivim krevetima, stolicama i drugim prioritetnim stvarima koje je struktura Crvenog križa sakupljala na osnovu potreba Turskog Crvenog polumjeseca.

Iz Crvenog krsta FBiH su na Facebooku objavili fotografije prvog konvoja kojeg danas šalju Turskoj navodeći da prioritetno šalju robe koje će se koristiti za formiranje kampova u područjima koja je razorio zemljotres, a prema potrebama Turskog Crvenog polumjeseca.

Kamioni kreću u ranim poslijepodnevnim satima sa carinskog terminala u Rajlovcu.

Podsjetimo, sinoć je konvoj sa 54 šlepera pomoći, također iz Sarajeva, krenuo prema Turskoj. U tim šleperima prevozi se pkmoć koju je danima prikupljala organizacija Pomozi.ba. Oni su krenuli iz Rajlovca i ići će do grada Idirne odakle će AFAD dalje preuzeti i sve potrepštine dopremati dalje u područja pogođena zemljotresom.

Konvoj sa 54 šlepera pomoći iz Sarajeva krenuo ka Turskoj: Akcija se nastavlja

U šlepere su na stotine vrijednih volontera upakovali hranu, vodu, higijenske potrepštine, grijalice, agregate, vreće za spavanje, šatore, potrepštine za bebe i one najmlađe.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!