Iz Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka“ pozivaju na akciju darivanja krvi

Vijesti 24. jun 202410:18 0 komentara
Srce za djecu oboljelu od raka

Iz Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka“ pozvali su građane da se pridruže akciji dobrovoljnog darivanja krvi u ponedjeljak, 1. jula, od 8 do 17.30 časova u prostorijama Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu (Čekaluša 86 - kod Zubotehničke škole). 

“Pitamo li se ikada kako izgleda liječenje jednog djeteta oboljelog od raka? To je proces koji nije nimalo lak. Zahtjevan je kako mentalno, tako i fizički. Terapije su iscrpljujuće za dječiji organizam i narušavaju cijeli balans u tijelu. To je jako dug proces i zahtijeva podršku u krvnim derivatima kontinuirano i stalno. U ovom slučaju krv je lijek. Krv je život”, navode iz Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka“.

Pozvali su sve građane da daruju krv u sklopu akcije darivanja krvi, koju organizuju Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH, Crveni križ FBiH, Crveni križ Općine Centar Sarajevo i Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka“.

“Djeca oboljela od raka su istinski heroji, ali i ona trebaju svoje heroje koji će im biti podrška. Njihov heroj budite vi”, poručili su iz udruženja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!