Izdata dozvola za izgradnju škole na Stupu, Muzur poslao poruku biračima

Vijesti 30. sep 202219:07 1 komentar
Općina Ilidža

Načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, zvanično je potvrdio da je Općina Ilidža izdala građevinsku dozvolu za izgradnju Jedanaeste osnovne škole na Stupu, čime je kompletirana sva neophodna dokumentacija za početak realizacije ovog projekta.

Još početkom juna prošle godine najavljeno je da je projekt izgradnje osnovne škole na Stupu jedan od kapitalnih i najvažnijih za Općinu Ilidža.

“Nakon desetina godina priče o osnovnoj školi u naselju Stup, danas možemo reći da je Općina Ilidža izdala potrebnu građevinsku dozvolu. Riječ je o sigurno najmodernijoj školi u Kantonu Sarajevo, čiji je projekt radio Arhitektonski fakultet Univerziteta u Sarajevu, i to po svim najmodernijim i najnovijim standardima kada je u pitanju obrazovanje”, kazao je načelnik Muzur te dodao da je održan sastanak sa ministricom obrazovanja Kantona Sarajevo, Naidom Hota-Muminović na kojem je dogovoren nastavak saradnje i izdvajanje budžetskih sredstava za početak realizacije ovog projekta.

Odlična saradnja Općine Ilidža i Vlade Kantona Sarajevo u proteklom periodu manifestovana je kroz nekoliko zajedničkih projekata te je stoga Načelnik Općine Ilidža poslao posebnu poruku za građane Ilidže, ali i Kantona Sarajevo.

“Već u nedjelju imate priliku da ovaj proces ubrzate i da gradnja škole bude što izvjesnija i što je moguće brža. Ne sumnjam da će sa vašom podrškom Kanton Sarajevo i Općina Ilidža krenuti u finalnu realizaciju ovog projekta”, poručio je Muzur, saopšteno je iz Općine Ilidža.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare