Izetbegović: Ako Memić zna ko mu je ubio sina neka to kaže Tužilaštvu

Vijesti 16. sep 202115:56 6 komentara
Bakir Izetbegović (N1)

Večeras od 20:00 sati u programu N1 televizije bit će emitovan ekskluzivni intervju sa Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom SDA u kojem će govoriti o brojnim temama, a između ostalog i o slučaju Dženan Memić.

Tako je u jednom dijelu intervjua Izetbegović kazao da ga je Muriz Memić, Dženanov otac posjetio prije četiri – pet godina i tom prilikom mu rekao da zna ko je ubica njegovog sina.

“I on je to poslije više puta ponovio u javnosti. Dakle, ne znam ja tu stvar, gospodin Memić tvrdi da on zna i ne bih htio sada da prozivam čovjeka, ali ako zaista bilo šta zna, a rekao je to javno, neka kaže to Tužilaštvu. SDA je stala uz porodicu Memić i to je sve od politiziranja kada smo mi u pitanju. U toj smo mjeri politizirani, međutim, ta porodica navodi da SDA stoji iza toga, da se nešto krije, čak se i moje ime spominje što smatram da nije fer i uredu. Mi smo čak i pozvali našim zadnjim saopćenjem pozvali porodicu da ne dopusti da bude uvučena u politiku, političke obračune, manipulacije i nasumnična optuživanja”, kazao je Izetbegović za N1.

Cijeli razgovor novinara Borisa Breze sa predsjednikom SDA o brojnim temama pogledajte večeras u 20:00 sati u programu N1 televizije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare