Izetbegović čestitao Bajram: U mislima sam s hadžijama i srebreničkim majkama

Vijesti 08. jul 202215:37 1 komentar
F.Z./N1

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović uputio je čestitku povodom predstojećeg Kurban-bajrama reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću, kao i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, Sandžaku i dijaspori.

Prema Takvimu Islamske zajednice u BiH prvi dan Kurban-bajrama je u subotu 9. jula 2022. godine, a bajram-namaz će se klanjati u 05:50 sati.

“Ovogodišnji Kurban-bajram dočekujemo sa pomiješanim emocijama: radosni zbog našeg velikog blagdana kojeg dočekujemo u krugu naših porodica, u mislima sa našim hadžijama, te istovremeno tužni zbog još jedne godišnjice genocida u Srebrenici u mislima sa srebreničkim majkama i porodicama žrtava”, rekao je Bakir Izetbegović, te je dodao:

Svim muslimanima želim da Bajram provedu u zdravlju i sreći, u skladu s našom stoljetnom tradicijom međusobnog uvažavanja i poštovanja, duboko svjesni poruka koje ovaj blagdan nosi u sebi, da su žrtva i solidarnost – u ime Boga a na korist ljudima – putokaz svakom muslimanu kako da ostane na ispravom putu“, navodi se u Izetbegovićevoj čestitki.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare