Izetbegović: Više bih se brinuo da mi je Radončić protivkandidat

Vijesti 26. aug 202221:53 11 komentara
F.Z./N1

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović u petak je u Mostaru izjavio da bi više bio zabrinut za uspjeh na predstojećim opštim izborima da mu je protivkandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine bio lider SBB-a Fahrudin Radončić nego što je sadašnji, kandidat nekoliko stranaka opozicije - Denis Bećirović.

Fahrudin Radončić je, kazao je Izetbegović odgovarajući na pitanje o tome ko bi bio ozbiljniji rival kao kandidat oponentskog bloka, mnogo ozbiljniji kandidat od Bećirovića.

“Kada se ponudite za takvu poziciju, onda morate biti sigurni da možete nešto ponuditi u ovakvim okolnostima. Gospodin Bećirović je na budžetu pola života. Piše otvorena pisma. Da li se neko sjeća jedne rečenice iz tih pisama? A koštala su nas dva miliona KM. Naravno da su mogli imati jače kandidate. Uz sve naše prepirke sa gospodinom Radončićem, mi ne možemo kazati da on nije napravio velike stvari, opipljive i vidljive, stvari koje će ostati iza njega. Da je Radončić umjesto Bećirovića, ja bih bio zabrinutiji”, izjavio je Izetbegović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare