Izetbegović za N1: Dodik će završiti u Srbiji ili Rusiji

Vijesti 16. apr 202412:25 3 komentara
Bakir Izetbegović N1

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, posjetio je danas Ahmiće gdje se obilježava 31 godina od stradanja Bošnjaka u jednom od najmonstruoznijih zločina u proteklom ratu koje je počinilo Hrvatsko vijeće obrane.

Izetbegović je kazao da ima nade za pomirenje kroz jaku Bosnu i Hercegovinu, iako zlikovci pokušavaju na sve načine da to spriječe.

“Zlikovci su glasni, ali ima puno više onih dobrih ljudi. Mi treba da se sjećamo, podsjećamo i gradimo Bosnu i Hercegovinu kao dio EU i NATO saveza”, kazao je.

O izjavama iz Srbije, prije svega predsjednika te zemlje Aleksandra Vučića, povodom najavljene Rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici Izetbegović je kazao:

“Imam za srpske lidere poruku da su stavili na vrat svom narodu zločine koje su počinili pojedinci. Bilo je puno tih pojedinaca kroz čitavu strukturu vojnu, policijsku, obavještajnu… ali ipak su to pojedinci. U Srebrenici se desilo šta se desilo i to treba prihvatiti. Rezolucija će uvjerljivo proći”, kazao je Izetbegović.

Na pitanje da li će nakon što se izglasa rezolucija Milorad Dodik učiniti ono što najavljuje, odgovara:

“Sve su to koraci u stabilizaciji BiH koji naravno provociraju drugu stranu, jer vide da ne ide onako kako su planirali. BiH će biti dio EU, NATO saveza. Neće uspjeti oni koji ne žele dobro u BiH.”

A na pitanje gdje će završiti Dodik, odgovara: “Mislim da će završiti negdje u Srbiji ili Rusiji.”

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare