Izjednačili se sa SDA: Zastupnica u Skupštini KS pristupila Narodu i pravdi

Vijesti 11. feb 202120:38 > 20:39 10 komentara
N1

Amra Junuzović-Kaljić, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo, nova je članica Naroda i Pravde, saopćeno je iz ove stranke.

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo danas je zvanično pristupila Narodu i Pravdi čime je zastupnički klub Naroda i Pravde u Skupštini Kantona Sarajevo značajno pojačan te se po brojnosti izjednačio sa SDA koja također ima osam zastupnika.

“Ja sam ljekar, pedijatar sa višedecenijskim praksom rada sa djecom. Profesija me orijentirala prema mladima, roditeljima, djeci, budućnosti… U Narodu i Pravdi sam našla sagovornike i ljude sa širokim pogledom na naše društvo i potrebom da sučeljavanje sa problemima u društvu rješavamo upravo gradeći bolju budućnost za generacije koje dolaze. Neka svaka naša aktivnost bude temelj bolje budućnosti“, kazala je Junuzović-Kaljić.

Narod i pravda

Amra Junuzović-Kaljić je specijalista iz područja pedijatrije sa višedecenijskim liječničkim iskustvom vezanim, prije svega, uz rad sa najmlađima u okviru JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo. Autorica je više stručnih radova, priloga i priručnika. Predsjednica je Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju pri Ministarstvu zdravstva FBiH kao i članica više stručnih udruženja medicinskih profesionalaca te je aktivistica nevladinih organizacija koje se bave radom sa vulnerabilnim grupama u društvu. U Skupštinu Kantona Sarajevo ušla je na listi Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) ali je već neko vrijeme djelovala kao nezavisna zastupnica.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što se timu Naroda i Pravde priključila zastupnica Amra Junuzović-Kaljić. Svojom stručnošću i iskustvom te posebno ugledom koji uživa u svojoj zajednici, bit će to značajno pojačanje za naš tim, posebno na području Starog Grada“, kazao je Damir Faruk Saračević, predsjednik Povjereništva Naroda i Pravde Stari Grad.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare