Izletišta oko Sarajeva očekuju veliki broj posjetilaca za prvomajske praznike

Vijesti 30. apr 202313:15 0 komentara
AA

Iako je u ponedjeljak najavljeno oblačno vrijeme s mogućnošću padavina, Prvi maj. će mnogi građani Sarajeva ali i gosti, tradicionalno obilježiti na otvorenom i u prirodi. 

Popularno izletište Rimski most, nedaleko od sarajevskog naselja Ilidža, tradicionalno je među omiljenim mjestima za okupljanje mnogih porodica, koje slobodan dan žele provesti u prirodi, kraj rijeke Bosne.

Prethodnih godina broj izletnika na ovom mjestu bio je značajno manji zbog pandemijskih ograničenja. Ove godine, ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, očekuje se veći broj posjetilaca.

Nedaleko od Rimskog mosta nalazi se i omiljeno sarajevsko izletište Vrelo Bosne koje predstavlja najbolju lokaciju za bijeg od gradske vreve i buke.

Sarajlije tradicionalno Prvi maj provode uz porodicu i prijatelje organizujući roštiljanje na privatnim imanjima, a ima i onih koji slobodno vrijeme vole provesti u prirodi i na nekim od poznatih izletišta ili otputovati izvan grada.

Brojni posjetioci očekuju se i na planini Igman, te na Trebeviću, kao i na izletištima Barice i Skakavac.

Prvomajskim urankom počinje i “Ljeto na Vilsu”, koje nudi zabavne sadržaje za sve generacije uz najatraktivniju sarajevsku šetnicu.

Ove godine prvi dan maja građani mogu provesti na poznatoj lokaciji, Vilsonovom šetalištu, a organizatori, Općina Novo Sarajevo i Visit Sarajevo će obezbijediti za sve koji dođu u 8 sati besplatnu kafu, u 11 sati tracionalni grah i zabavu za djecu, dok je u 14 sati najavljen prvomajski roštilj i svirka uživo.

U ponedjeljak se prema Federalnom hidrometereološkom zavodu očekuje umjereno pretežno oblačno vrijeme, a poslijepodne se očekuju i lokalni pljuskovi na zapadu i sjeverozapadu BiH. U večernjim satima kiša se očekuje u većem dijelu zemlje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!