Izraelska ambasadorica u BiH reagovala na izjave predsjednika Palestinske zajednice u Novom danu na N1

Vijesti 24. okt 202311:52 0 komentara
N1

Izraelska ambasadorica u BiH Galit Peleg reagovala je na gostovanje predsjednika Palestinske zajednica u BiH Majed Maarouf u Novom danu na N1 18. oktobra, tvrdeći da je "zanemario neke značajne činjenice o eksploziji u Al Ahly bolnici te na taj način optužio izrael za smrt civila".

“Nažalost, gospodin Maarouf je odlučio da citira lažnu poruku pravog neprijatelja svog naroda – Hamasa, i ignoriše neupitne činjenice koje je iznio Izrael: 1. Postoje četiri video klipa koji prikazuju trag neuspjelog lansiranja terorističkih raketa Islamskog džihada iz Gaze. Dvije kamere snimale su iz Gaze. 2. Predstavljena je snimljena audio poruka o razgovoru između Hamasovih aktivista u vrijeme lansiranja u kojima se kaže da znaju da je [projektil] “njihov” – znači, nije izraelski. 3. Izraelske zračne snage su predstavile snimak područja iz zraka na kojem se vidi da oštećeni dio bolnice nije imalo krater karakterističan za avio bombe”, piše u reakciji ambasadorica Izraela.

Ponovila je kako “Izrael ne gađa civilne ciljeve”.

“Kako je Hamas došao do broja od 500 žrtava u roku od nekoliko minuta od eksplozije kada se zna da kada se bomba baci na zgradu, potrebno je vrijeme da se pronađu preživjeli i prebroje tijela? Na priloženoj fotografiji iz vazduha može se primijetiti i da je neuspjela raketa pala na parking, a ne na bolnicu. Kako to da je povrijeđeno 500 bolesnih ljudi? Jesu li spavali u autima? Izrael ne cilja na civilne ciljeve. Žalosno je što Hamas koristi civile kao živi štit”, navela je Galit Peleg u svojoj reakciji.

Maarouf je u gostovanju na N1 rekao kako je izraelska vojska priznala u prvih 10 minuta da je bombardovala garažu bolnice te govorio o “okupaciji Palestinaca”. Gostovanje predsjednika Palestinske zajednice na koje je reagovala ambasadorica Izraela pogledajte ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!