Izraelska državna televizija: Tel Aviv se sprema da napadne Iran

Vijesti 23. okt 202423:13 0 komentara
REUTERS/Ammar Awad

Izraelska državna televizija KAN tvrdi da se Tel Aviv sprema da napadne Iran "uprkos pritisku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) da ublaži napad", javlja Anadolija.

U vijestima, zasnovanim na riječima neimenovanih izraelskih zvaničnika, objavljeno je da je “Izrael svjedok jednog od najnapetijih i najsloženijih vremena u svojoj historiji, pripremajući se za mogući napad na Iran”.

U vijestima je navedeno da se “Izrael sprema da napadne Iran” unatoč tome što SAD vrši pritisak na njegovu deeskalaciju.

Izraelski ministar odbrane Yoav Gallant dao je izjavu o mogućem napadu:

“Nakon napada na Iran, svi će razumjeti šta ste radili u procesu pripreme i obuke”, rekao je Gallant obračajući se vojnicima.

Američki državni sekretar Antony Blinken jučer je došao u Izrael u sklopu svoje bliskoistočne turneje, koja je započela nakon smrti vođe Hamasa Yahye Sinwara u izraelskom napadu na Rafah, južno od Gaze.

Američki državni sekretar Blinken je nakon posjete Izraelu otišao u Saudijsku Arabiju, a prethodno je u Tel Avivu upozorio da odgovor Izraela Iranu ne bi trebao “pojačati tenzije”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!