Jablanica traži volontere za prevoz djece u školu, općina će obezbijediti vozila

Vijesti 10. sep 202316:03 1 komentar
Jablanica (N1)

Nisu se svi đaci sa područja općine Jablanica vratili u školske klupe početkom septembra. Naime, djeca izvan centralnog dijela Jablanice nemaju riješen prevoz do škole i to je problem koji traje skoro pet godina.

“Danas od 280 učenika njih 44-46 nije došao. Oni su u vazduhu praktično. Problem je u javnim nabavkama i radi se o opstrukcijama tri firme kako se taj proces ne bi mogao okončati odnosno čak i poništiti i pokrenuti novi”, objasnio je prije nekoliko dana za N1 načelnik ove općine, Damir Šabanović.

Jučer se Šabanović na Facebook nalogu oglasio sa molbom za pomoć. Kaže kako se radi o konkretnoj prilici da građani rade zajedno na privremenom rješenju spomenutog problema.

“Općina Jablanica traži volontere koji bi se mogli uključiti u program prevoza đaka do škole, i od škole do kuće. Ovo je prilika da zajedno pokažemo solidarnost i brigu prema budućim generacijama našeg grada dok Općina Jablanica na Zakonom predviđeni način ne riješi ovaj problem. Sva vozila Općine Jablanica bit će na raspolaganju, ali samo ona nisu dovoljna. Ako imate vlastiti automobil, slobodno vrijeme i želju da pomognete, pozivamo vas da se prijavite kao volonter za prevoz đaka. Vaša pomoć će biti od neprocjenjive važnosti za našu zajednicu i našu djecu”, naveo je Šabanović.

Svi buduće volonteri će proći provjere, a krajnji cilj je da nijedno dijete ne bude bez mogućnosti da prisustvuje nastavi i ostvari svoj puni potencijal.

U okviru statusa, Šabanović je pojasnio i način prijave – koja se može obaviti popunjavanjem online formulara ili u Općinskoj upravi Jablanica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare