Jasmin Ademović odgovorio: Da li je Konaković znao šta se sprema Mandiću?

Vijesti 29. jul 202320:53 1 komentar
Printscreen

Jasmin Ademović, vijećnik u općini Centar Sarajevo i član Naroda i pravde, gostovao je večeras u programu Face televizije kako bi prokomentarisao pokrenutu inicijativu za opoziv načelnika ove općine Srđana Mandića koji dolazi iz Naše stranke.

Mandić je, podsjetimo, jučer u programu N1 izjavio kako nema sumnje u to da Ademović želi da bude novi načelnik, kao i da je iznenađen takvom “količinom mržnje u mladom čovjeku”.

Mandić o opozivu: Jasmin Ademović me mrzi, želi poziciju načelnika

Kazao je, između ostalog, i da vjeruje kako predsjednik NIP-a, Elmedin Konaković, nije znao za ovu inicijativu.

Stoga, jedno od pitanja za Ademovića večeras bilo je i to da li postoji raskol unutar ove stranke po pitanju općine Centar, da li je Konaković znao šta se sprema, ali i to da je upravo Ademović jedan od inicijatora.

Članica NIP-a obrazložila inicijativu za opoziv Mandića: Neću šutiti o tome…

“Definitivno nisam. Ja sam jedan od 16 vijećnika koji su podnijeli inicijativu. Problemi ne traju od jučer, ali su eskalirali prije godinu i pol. Mi smo imali nekoliko kriznih sastanaka sa vrhovima stranaka, ali nismo ništa uspjeli riješiti. Iza ovoga stoji veliki broj ljudi”, započeo je Ademović, priznajući kako je odluka isključivo bila na vijećnicima, te da Konaković nije znao.

Tvrdi da je izvršenje budžeta katastrofalno, da je rad netransparentan, te da Mandić ne želi realizovati niz projekata koji su pokrenuti.

S tim u vezi, dodao je kako je siguran da će Mandić biti opozvan, da on nema namjeru umjesto njega se kandidovati na tu funkciju, pa čak i ako NIP bude insistirao, te da raskola po ovom pitanju u stranci Narod i pravda nema i da predsjednik stranke Konaković ne može donositi odluke na lokalnom nivou u smislu da spriječi opoziv Mandića.

“Da je naša struktura djelovanja, naš Statut rekao da predsjednik može donositi odluke na lokalnom nivou onda bismo mi ispoštovali. Sve što je u skladu sa Statutom NiP-a mi ćemo ispoštovati. Mi možemo uvažiti ili ne uvažiti njegovo mišljenje, ali moramo donositi svoje odluke”, rekao je Ademović, dodajući da i dalje čuvaju principe Trojke zahtijevajući odgovornost svojih kadrova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare