Javljanje iz Kijeva: Pogledajte videoporuku Christiane Amanpour novinarima u BiH

Vijesti 07. apr 202218:12 0 komentara
Christiane Amanpour za konferenciju "Integritet medija"

Christiane Amanpour, poznata novinarka, javila se putem videoporuke na konferenciju koja je održana u Sarajevu pod nazivom "Integritet medija u vremenu dezinformacije", a koju je podržala Evropska unija.

Tim povodom jedna od učesnica događaja bila je i Christiane Amanpour, CNN-ova reporterka koja je iz Sarajeva izvještavala tokom rata u Bosni i Hercegovini.

“U Sarajevu sam prvi put naučila šta znači biti objektivan. Objektivnost nije neutralna ako to znači stvoriti lažni moral činjenične ekvivalencije ili tretirati žrtve na isti način kao i agresore. Naučila sam da budem iskrena, a ne neutralna”, rekla je Amanpour u svom javljanju iz Kijeva.

Učesnicima se obratio i Roger Cohen, novinar New York Timesa, koji je u toku govora uporedio retoriku koju koristi Vladimir Putin sa retorikom Slobodana Miloševića. Osim Cohena videolinkom su se obratili Rémy Ourdan iz Le Monde-a, Javier Espinosa iz El Mundo-a i Ed Vulliamy iz The Guardian-a i Observer-a. Prisutnima su se obratile i Aida Čerkez te Nadina Maličbegović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!