“Je li moguće da je Jelena Trivić osvojila nula glasova u rodnom selu?”

Vijesti 03. okt 202212:30 16 komentara
N1 BiH

Jelena Trivić (PDP) sinoć je objavila pobjedu u utrci za predsjednika entiteta RS. Potom je to učinio i njen protukandidat Milorad Dodik (SNSD). Centralna izborna komisija tokom izborne noći nije izlazila sa rezultatima za ovu poziciju. Učinili su to tek jutros, objavivši podatke prema kojima je pobjednik ipak Dodik.

Iz PDP-a žurno su organizovali konferenciju kako bi saopštili sve eventualne propuste.

Iz PDP-a se pitaju šta se desilo tokom noći: Tražićemo da se izbori ponište

“Ovo nije bila krađa samo u onim gradovima gdje smo to navikli – ovo je bio sveobuhvatno kontamniran proces. U selu iz kojeg ja potičem permutovani su glasovi za Gorana Kalinića. Danas su mi se javili ljudi da su glasali za mene (tamo gdje je bila nula glasova za nju)”, pojasnila je Trivić.

Navodi kako se tačka preokreta desila tokom noći kada je i CIK saopštio kako još nisu jasni rezultati za predsjednika entiteta RS jer birački odbori nisu na vrijeme dostavili rezultate u sistem.

“U jednom momentu čak ni mi ovdje nismo dobijali rezultate sa izbornih mjesta. Stalno su iscrpljivali naše ljude da se ponovo broje glasovi, pogotovo u Doboju. Iscrpljivali su ih, neki su, naravno, u tri ili četiri ujutru napustili biračka mjesta. Je li vam normalno da CIK sam saopšti da sa biračkih mjesta nemaju rezultate u roku?”, upitala je Trivić.

Objašnjenje od CIK-a je trebalo uslijediti na konferenciji u 9 sati ujutru, no ona nije održana.

UŽIVO Potvrđena pobjeda Komšića, Dodik u vodstvu, stižu i rezultati za PSBiH

Zbog brojnih neregularnosti, tvrdi Trivić, tražit će da se izborni proces ponovi na nivou cijelog entiteta RS.

“Da bi se došlo do toga, moraćemo tražiti ponovno brojanje na mnogim mjestima kako bi imali valjan uzorak”, pojasnila je Trivić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad