Jecaji koji slamaju srce ispratili su danas djevojčicu Dženu

Vijesti 18. nov 202119:421 komentar
Izvor: N1

U Kaknju je danas dan žalosti. Na vječni počinak ispraćena je dvoipogodišnja Džena Gadžun. Djevojčica je preminula prije četiri dana nakon komplikacija tokom rutinske operacije očnog kapka u privatnoj poliklinici Bejtović u Sarajevu. Smrt male Džene, koja je potresla cijelu BiH, ali i regiju desila se pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Tišina, tuga i suze na licima članova porodice i građana koji su se došli oprostiti od Džene. Mali tabut u rukama oca. Jecaji koji slamaju srce pratili su Dženu do mjesta gdje je ukopana. Tragedija koja je ogolila društvo i sistem u kojem živimo.

Dan žalosti u Općini Kakanj, najmanje je što smo mogli uraditi poručuje načelnik. Kaže da će insistirati da se utvrde krivci i istina sazna.

“Naš zdravstveni sistem posjeduje jako mnogo kvalitetnih ljekara, medicinskih radnika, ali i onih koji zanemaruju Hipokratovu zakletvu i radi takvih trebamo raditi da se obračunamo sa onima koji nisu dostojni te titule koju nose i da jednostavno uspostavimo sistem koji će pružati sigurnost i zdravstvenu sigurnost naših sugrađana”, rekao je Mirnes Bajtarević, načelnik Općine Kakanj.

Zdravstveni inspektori u Kantonu Sarajevo utvrdili su nepravilnosti u slučaju operacije djevojčice Džene u iznajmljenoj sali privatne klinike “Dr. Bejtović”, koja dijeli prostor s privatnom oftalmološkom ordinacijom “Dr. Halimić”, čija doktorica Nina Jovanović je radila operaciju, a anesteziolog je bio Suad Rožajac.

U Petak u 13 sati dan je za novo mirno okupljanje ispred Vlade KS kojom građani Sarajeva žele dati podršku porodici Gadžun i insistirati na informisanju javnosti o tragediji i rezultatima istrage.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Komentari

Vaš komentar